söndag 3 april 2011

Butiken under utveckling! Hunden invecklad! En tuff vecka är avverkad. Fick tillträde i måndags till min nya butik och har kört dit massor av varor under veckan. Till en början ser den inte mycket ut för världen men idag har jag och goda vännen Tina packat upp saker och prismärkt och gissa om jag känner mig nöjd efter en hård vecka. Nu börjar finliret och det ska bli så kul att fixa till. Hyllor är på plats och här ska fyllas upp med snygga produkter. Bara några dagar kvar sen jäklar smäller det till med en härlig invigning på söndag. Har ni vägarna förbi så varmt välkomna mellan 12-15 på söndag!

Och så till det som blev en mycket tråkig händelse i veckan. Vår underbara hund Wippa, 2,5 år gammal, gick till frissan för första gången i sitt liv. Det skulle bli en härlig vårklippning och även få sina klor fejade. Hon lämnades till frissan kl 8 på morgonen och jag gå där ifrån  förväntansfull över att hon skulle bli så fin....... Trodde jag! När jag hämtade henne kl 11 var hon rejält nersnaggad, vilket dock behövdes då det förhoppningsvis blir varmare snart. Men jag möttes av en upprörd hundtrimmar som upplyste mig om att Wippa hade haft "mycket" hår i öronen. Javisst, svarade jag, hon är en lagotto och de har mycket hår i öronen som plockas i vissa fall och klipps i vissa fall beroende på hur mycket hår de har. Wippa ska klippas och plockas till viss del. Nu hade hundtrimmaren gått bergsäkragång i öronen och "ryckt" bort allt hår........... äh!? Och hon var rejält smärtpåverkad, öronsnibbarna söndertrasade och blodiga efter att ha ruskat sönder sitt lilla huvud av behandlingen. Öronen rejält rodnade och väldigt irriterade av den svåra misshandeln. Hur kan man bara göra något liknande. Hon hade ju kunnat nöja sig med att rycka till viss del och klippt resten men icke. Natten blev en mardröm då Wippa höll oss vakna i stort sett hela den första natten. Dag två löpte på med ett rejält ruskande och skakande av smärtor, stackar liten. Natten lika jobbig även denna och fredag morgon blev det till att besöka veterinären som inte gillade resultatet. En rejäl inflammation och svullnad, söndertrasade öronsnibbar slutade med dubbel medicinering och ett återbesök om några dag. Klippningen + läkarbesöken till en summa av cirka 3000 kr. Fint va!? Återbesök till hundtrimmaren (som har många års erfarenhet) NEJ TACK! 


6 kommentarer:

 1. men jösses, ska inte en sån person veta hur det ska vara....stackars Wippa, hoppas hon repar sig snart
  ska bli spännande med din butik
  kram
  Annelie

  SvaraRadera
 2. hej
  stackars lilla voven, hur kan en sk hundtrimmare göra på detta sättet. Lycka till med affären ser fram emot att få besöka den då jag bor istan.
  kram Annika

  SvaraRadera
 3. Hade det varit jag hade jag blivit galen, vet inte vad jag hade gjort med denna människa, hoppas hon får stå för räkningen, hälsa goa vovven från mig, stackars liten, kramen

  SvaraRadera
 4. Men snälla nån!! Det får väl finnas gränser, för vad en människa tar sig till med. Gå inte dit igen! Hoppas att lilla Wippa har kryat på sig nu.
  Va kul att det börjar närma sig öppningsdagen i butiken nu. Jag önskar att jag hade bott lite närmare, så jag hade kunnat komma. Ha en fin ny vecka nu! Kram från Åsa.

  SvaraRadera
 5. Nej men fy Marie Vad var det det för en dummer som gör så mot våran Vippa.Nu kommer hon väl aldrig låta någon röra hennes öron mer.Hoppas du går till henne men räkningen från veterinären.
  Ska bli så kul på söndag när du öppnar butiken.Vi ses då.Kram Mamma.

  SvaraRadera
 6. Hej fina du!
  Tack för dina varm ord..:)
  Fy så ledsamt att höra om lilla Wippa! Det är sjukt att det finns de som kan göra sånt. Man blir så uppgiven.
  Nu hoppas jag hon repar sig fort!

  Bilderna har jag klippt ur gamla tidningar Hemmets Journal från 1915.
  Tyckte de gjorde sig så bra där i mina fönster..

  Ha den bästa dagen och lycka till med allt och allt!

  Stora kramen...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...