torsdag 3 februari 2011

Dille på stolDagarna består i produktion just nu, dock inte i stolar. Jag syr för glatt livet och det är så roligt. Härliga klänningar ska det bli framöver till min butik och jag har ett par veckor på mig att producera inför öppnandet. Omkring 9-10 april slår jag upp butiksdörrarna om allt går som det ska. En hel del tid går åt till att kolla in leverantörer också, men jag känner mig säker på vad det ska bli för stil i butiken. Här kommer namnet på butiken 'Rut & Signe', efter min farmor och mormor, söta små damer. Härliga inspiratörer till mig, mer än vad jag i unga år kunde tro. Min mormor var en fena på att flytta runt och byta lägenheter. Det har jag också ärvt. Sedan jag flyttade hemifrån 17 år gammal har jag flyttat 15 gånger, ääähhh.  Fint arv!! Min farmor hade en liten kolonilott där hon odlade grönsaker och en hel del blommor. Men det största trädgårdsintresset kommer från min mor som släpat runt på mig i sin trädgård och tjatat in alla namn på blommorna och visat hur det växer men enorm stolthet i rösten. Ja, så blev jag trädgårdsmästare sedan, också fint arv. Efter min söta moster Monika har jag ärvt intresset för sömnad. Hon jobbade som sömmerska och sydde allt. Jag fick en gång en härlig dräkt med byxa och väst i härligt rutigt ylletyg. Det vara bara det att min kropp inte tålde yllet. Så efter att ha genomlidit en hel dag på besök hos min moster iklädd den fina dräkten, för jag var ju tvungen att ha den på mig sex år gammal för att visa hur tacksamma vi var över plagget, så hade jag hela kroppen full av kliande utslag. Hihi..... Men fin var den! Nå, för att göra historien kort så vill jag bara säga att arvet från Monika är intresset för sömnad och en utbildning på Vadstena för några år sedan i mönsterkonstruktion. Stolarna ovan är klädda av mig, dock inte proffsigt, men de får duga.  

6 kommentarer:

 1. Hejdär!
  Vad roligt att du öppnar butik igen, ska bli kul, väntar med spänning.
  Jättefina stolar och vad kul det ska bli att se dina kläder du syr.
  Rut & Signe - vilken bra namn och hur det är kopplat till dig är ju jättekul och smart.
  Ja, om du behöver hjälp i butiken så vet du var jag finns.....mmm
  Hör av dig om tavlan så ordnar vi en tid

  SvaraRadera
 2. lycka till nu med alla förberedelser, så spännande!
  må väl, varmkram lotten

  SvaraRadera
 3. Jättefina stolar!
  Så spännande det låter med nya butiken och kul också att du känner dina rötter!
  Jag ser verkligen fram emot att få gästa "Rut & Signe" - vilket bra namn!
  Kram och lycka till!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Rut och Signe var ett härligt namn på butiken! Lycka till nu med alltihop!
  kram
  Marie

  SvaraRadera
 5. Här bara sprudlar det utav energi just nu...syftar på dig min vän, känner att du verkligen är på g...:) ha en skön fredagskväll, kram

  SvaraRadera
 6. Hej,jag har missat att du startat ny blogg,men va tvungen att se efter dig,så nu har jag hittat dig igen! Hoppas allt är väl.första stolen är ju bara underbar!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...