torsdag 29 december 2011

2011 ett händelserikt år i mitt liv.

Vilket år jag har haft! När jag kikar igenom alla bilder som togs under 2011 inser jag vad mycket som jag har hunnit med och gjort. Både bra och dåliga saker. Fast här fokuserar jag bara på de härliga sakerna för att det är de som jag vill tar den största platsen i mitt 2011. Vad har jag då varit med om? Jo, en stuga ramla hastigt på oss nere i en tvättstuga! Vår hyresvärd fick ett ställe ledigt vid havet med egen brygga och som vi får möjligheten att förvalta under en period framöver. Det är vardagslyx för mig! Här kan vi nu njuta några somrar framöver och bara 5 min bilväg hemifrån, kan inte bli bättre. 
Jag skulle ha kunnat haft en hel butik fyllt med änglar till denna julen. Har aldrig varit med om större efterfrågan på små ljuva sötnosar och som sålde slut på ett kick. Angenämt! Jag tror att de sjöng om natten när jag inte var där. En änglakör får det bli nästa år också.


Att starta butik i Nyköping har varit en toppenbra idé. Här är behovet av att få shoppa i mindre butiker på mysiga gator stort. Gallerior finns i de flesta större städer och fyller sin funktion de med men ett alternativ bör finnas och är påväg att skapas i vår kommun också. Flera butiker har under 2011 öppnat upp och är här för att stanna. Hoppas nu kommunen tar och gör slag i saken och skapar gågata utanför våra butiker så att vi kan utvecklas till utecaféer och exponera våra butiker vackert utanför lokalen. 

Ett maffigt kalas hägrade hos min bror i somras på deras sommarställe. Här fyllde min pappa 70 år och uppvaktades av barn och barnbarn. 

Tidigare bodde vi vackert med naturen inpå knuten i en stuga ute på landet. Fast här är faktiskt precis lika fint med underbara parker och en fantastisk å som rinner rakt genom stan Nyköping. Varje dag går jag en promenad till arbetet och passerar parker och slott med gamla anor. Som ni ser kan även min hund Wippa bada i dammen på väg till arbetet och svalka sig i sommarvärmen. Kan inte bli bättre!

Formex besöks flitigt för att uppdatera trender och inköp till butiken. Även Nordiska trädgårdsmässan besöker jag för att få inspiration till min butik och vad jag ska köpa in för varor. Att fylla 50 kvm butiksyta är inte svårt kan jag lova, men det är nog bra att butiken inte är större för det skulle skapa mycket bekymmer med hur det skulle inredas - fniss.

Butiken Rut & Signe är en av de största utvecklingarna jag genomfört själv. Innan hade jag butiken Almbyboden på landet, men det är inte alls samma projekt som detta har blivit. Ibland känns det jobbigt och svårt men så kommer de dagar som är fler av glädje och genast går det lättare. Jag ska inte sticka under stolen med att det är lätt att driva butik och glamor för då ljuger jag. Ett slit och många nätter med sömnlöshet över om jag gör rätt eller fel blir det. I början gjorde jag många felbedömningar på varor som köptes in och inte säljer bra men nu har jag börjat hitta min form för butiken och ser vad som funkar och inte. Att nischa sig lite extra med sortiment är ingen dum idé eller vilket kommer att utvecklas vidare under 2012 med en liten ny inriktning. Återkommer längre fram med det. 

Oj, så här såg ut i början innan allt kom på plats och blev en butik. Men åhhhhhhh så roligt det var att dra igång och planera hur det skulle se ut. Smider nu nya planer och ser fram emot 2012 med nyfikenhet och optimism. Till alla er som funderar på att starta eget företag, tveka inte, men se till att ha någon att bolla din idé med och som har erfarenhet för det är många saker att hålla koll på som egen företagare men FÖRBASKAT lärorikt! GOTT NYTT ÅR!

Posted by Picasa

12 kommentarer:

 1. Ja jisses så mycket det hänt för dej det här året.Gissar att det mästa är bra.Hoppas nu att 2012 blir ett ännu bättre år.Kram.

  SvaraRadera
 2. Så kul att få se lita kavalkad från året som gick! Tänk, att ni fick hyra ett så fantastiskt ställe!!! Det är ju nästan som jag - det bara "ramlade" över mej, när jag nästan givit upp och börjat se mej själv i torpet över vintern! Så det kan bli!

  Din butik är verkligen ett smycke och du har en förmåga att skapa fin stämning! Det ska bli så spännande att se vad du hittar på inför nästa år, jag förstår ju att det är saker på G!
  Jag kanske tar med ett par väninnor och tittar till dej någon gång nästa år och självklart är du välkommen hit och titta på kort när det passar! Bara att höra av dej!
  Nu önskar jag det ett riktigt GOTT NYTT ÅR och fortsatt lycka till med din fina butik!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Härligt år du har haft och fin butik du fick igång.
  Vi har haft lantställe i Uttervik.
  Har du tips på fina trädgårdar i dina trakter får du gärna tipsa mig.
  Hoppas du får ett lika bra 2012.
  Det är kul att vara egen.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Kikar in för att önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Men blir kvar i din text om att starta eget är precis i dessa tankar så att mina kort kan komma ut i fler butiker.
  Vem vet kanske de landar i Nyköping:)
  Varma Kramar Katha

  SvaraRadera
 5. Önskar dig Gott Nytt År och mycket försäljning i din fina butik! KRAM Helena

  SvaraRadera
 6. Nog har du gjort en härlig resa alltid....) gläds med dig, det vet du....härlig tillbakablick från dig, vi på Bossgård önskar er GOTT NYTT ÅR; KRAM

  SvaraRadera
 7. Jag är så sugen på att hälsa på och se hur du har det i din butik, skall ta mej en nyköpingstripp i början på nästa år! Vi får prata om lite betong tänk (blink).
  Till dess önskar jag dej ett otroligt Gott Nytt År 2012!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 8. Vilket spännade år du har haft!
  Jag önskar dig stort lycka till 2012 och ett riktigt Gott Nytt År!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Hej
  Önskar dej ett gott nytt år
  kram Annika

  SvaraRadera
 10. härlig nyårskrönika
  önskar dig detsamma, ett inspirerande kommande år
  Gott Nytt år
  Och nyårskramar

  SvaraRadera
 11. Hej, tack för dina fina ord, kul att du gilla det jag gör....men åh vad jag föll för din blogg....och det du skrev om att inte tveka om att skaffa eget.... Känner på sistone att jag så gärna skulle vilja göra mer av min kreativa sida....men inte lätt att leva på det. Blir så glad av att läsa om sådana som du, som tar tag i det man verkligen vill, och en sådan butik som du har, Gud vad roligt!
  Jag kommer tillbaka.....tro mej
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Hej, jag åker med 9 färjan men blir kvar 4 dagar i storstan, vill du ändå åka med upp...kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...