onsdag 24 juli 2013

Sommar och sol!



Liten sommarresumé. Har tillbringat början av juli i min brors hus vid Mälaren mellan Södertälje och Mariefred. Tog med mig min bästa vän, hunden, och drog iväg för att få lite lugn och ro i själen. Detta år har kantats av så mycket att jag har svårt att smälta alla intryck och händelser men det hjälpte mig bra att få vara får mig själv ett tag då stugan stod tom när jag var där. Dottern kom efter ett par dagar på besök och det var välkommet. Vi hade fina dagar ihop och solade oss på bryggan, slumrade för att vakna med ett ryck när Mariefredsångaren susade förbi och tutade med högt tjut. Wippa stormtrivdes vid vattnet, italiensk vattenhund som hon är, och bada hela tiden. Hjortarna gick runt husknuten och åt av gräset och en och annan blomma som min svägerska tappert försökt få att överleva vildsvinen och hjortarnas framfart. Men naturtomt i all ära är nog det finaste som finns.


Ute i stugan kläcktes nya tokiga inredningsidéer förstås. Vad annars! Så när jag kom hem drog jag igång och möblerade om. Måste vara en bokstavssjukdom som gör att möblerna aldrig får vila och komma till ro hos mig. Jag tycker mig höra dem sucka nu för tiden när jag lyfter runt på dem...... Sonens rum är nu kombinerat tv-rum och sovrum för honom och gäster. Han bor nu för tiden mest hos sin pappa och dyker upp efter en krogenrunda. Då duger man minsann, fniss.....
 

Jag har inte hört honom säga så mycket om mina tokiga bravader, men den här gång fick jag ett glatt tillrop om att det blev riktigt bra!!! Han ligger gärna och kikar på tv om kvällarna i soffan och somnar oftast med tv på. Nu kan han kika på tv i sängen och somna bäst han vill.


Jag har nu ett stort kreativt rum och härja i. Här ska nu tas fram symaskin, målarblock och staffli för att återuppta gamla sysslor.

Speglarna, kuddar, fotpall, bord och lampor är allt från olika turer på loppisar och vindenfynd genom åren. Allt från 10 kr till några hundralappar men inga dyrbarheter. Hade ett glasfat i fönstret som var av värde, men sonen öppnade fönstret för att vädra och vips så for det ut för att explodera mot marken. En jäkla tur att ingen fick det i huvudet på gatan nedanför. Så nu behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte visst var jag skulle ställa glasfatet som jag inte blev riktigt vän med. Det finns nog en mening med det som sker i alla fall.

Bordet är av Ikeas bockar och en gammal spegeldörr som jag fann på vinden under massa bråte. Den är nött och färgen flagar lite här och där men och andra sidan behöver jag inte vara rädd för vinfläckar och tuffa tag med färger i framtiden för det blir bara en extra finisch av det.

Hallen fick sig en lite omgång också i min orgie av inredningsmani. Men dock i mildare form.


Efter marknaden hos Violan i helgen fick jag äntligen tag på sista kortet av Lisa Hellman och har nu en komplett samling i min fönsterram.


 


I min lilla rabatt har jag pressat ner så mycket blomster men den är så härligt att komma hem och det alltid blommar något i rabatten.
 
 
 

 Nu ska jag kila iväg till väninnan för en kväll i Nyköpings hamn över en fika och titta på folket som rör sig där.
Ha det fint i solen!  
Posted by Picasa

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig tid du verkade ha hos din bror! Sommarlugnt och skönt!

    Spännande kreativa idéer i ditt hem och ett kreativt rum - vilken lyx!!! :)
    Jag känner mej hedrad över att jag får pryda ditt hem med mina kort!
    Så kul det var att se dej i lördags - så fräsch och sommarbrun!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lisa! Det var roligt att besöka er igen. Hoppas ni hade en uppsluppen och trevlig afton också......

      Kram Marie

      Radera
  2. så fint du har gjort med de fina korten ...
    kram Rosa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Rosa! Visst är korten fina. Det är ju Lisa ovan här som är så säker med penseln.

      Kram Marie

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...