måndag 29 augusti 2011

Träningsvärk på de mest lustiga ställen!

Oj, aj, åh............... träningsvärk efter två dagar i torpen med takmålning, väggmålning, fönstermålning, lister, dörrfoder och en skänk + liten spisbänk. Glömde nämna tapetsering, fast bara av en liten vägg som en fond. Känner mig nöjd, trött och glad. Det blir hur mysigt som helst. Vill vara där hela tiden men då skulle det nog inte kännas lika mysigt för nu får jag en chans att riktigt längta till varje gång färden går mot torpet. Idag åkte jag och hundarna därifrån lite hastigt då det slog till och blev ett dundrande åskväder. En av vofsingarna gillar inte åskväder så speciellt så med all respekt för detta for vi hemåt men jag hade ändå hunnit med bra mycket ändå. Har tagit med mig lite porslin ut och kan nu börja plocka upp lite saker på hyllorna. Men jag väntar lite med möbler då jag i nästa vecka ska ha ut sotarna för att provtrycka skorsten, två stycken samt rensa ur ordentligt då det stått orensat under ett par år. Hoppas att skorstenarna är ok, men tyvärr verkar den ena inte så hoppfull då den ser rejält sliten ut. Nu två dagar kvar till Formex vilket jag ser fram emot då det alltid är kul och se lite nyheter och lyssna på lite föreläsare. Ha det gott! 
Posted by Picasa

torsdag 25 augusti 2011

Batteriladdning

Veckan rullar på och imorgon är det redan fredag, hmmm. Måndagen gick i inspirationens tecken. Tog med mig min mamsing och åkte på tur till Ulriksdals slottsträdgård och Zeta trädgård. Men det var inte helt smärtfritt. När vi skulle åka av motorvägen för att ta oss vidare till Ulriksdal tappade jag bort mig lite och tänkte att det löser jag lätt med att koppla in GPS i bilen. Hähä........ jag är inte riktigt överens med GPSen och mycket riktigt inte den med mig. Vi hamnade långt ute på landet i mot Upplands Väsby!!!! Helt fel men enligt GPS anlände vi till vår destination när vi stod vid en återvändsgränd där det mycket riktigt stod Ulriksdal på en skylt, fast där fanns bara ett litet rött hus med vita knutar. Suck!! Vi stannade istället vid en mack och fick rätt beskrivning muntligen och hamnade till sist rätt. Tur att man inte är lättstressad i sådana här situationer och inte heller min mamma. Mycket härliga blomster i båda trädgårdsbutikerna som gav mig härlig påfyllning av batteriet. Nu har jag ledigt måndagar framöver och det behövs när det är slitigt att annars jobba sex dar i veckan. Att vara egen företagare är ett sätt att leva på och man har det med sig dygnet runt i tankar och praktiskt. Men så skönt att kunna styra sitt liv med egna val. 
Posted by Picasa

torsdag 18 augusti 2011

Träningsvärk!


Posted by Picasa
Godmorgon! Har lite träningsvärk efter gårdagens plockande av nya varor som anlände till butiken..... Men det är bara positivt då jag inte alltid hinner till något gym så ser jag det som ett träningspass att stuva runt med produkterna i butiken. Idag ska jag skylta om i fönsterna och passar då på att ta lite nya bilder på de saker som dök upp igår. En nyhet hos mig är nu att jag även säljer smaksatta kaffe och teer. Kommer även att ta in choklad till hösten för att kunna erbjuda härliga presenter för den som "har allt" men ändå är värd en lite överraskning i snygga cellofan förpackningar. Formex närmar sig med storsteg och som vanligt känns det så kul att få åka upp och botanisera bland nyheterna. Tjingeling!

måndag 15 augusti 2011

Torpet ska kännas välkomnande!

Under gårdagen tog jag ens sväng till färg och tapetbutiken. Botaniserade bland alla möjliga tapetböcker för att till sist hitta denna ljuva tapet som går i en härligt ljus grön bottenfärg med stora söta blommor på. Den ska sitta i torpets kök som en liten fondvägg. Jag vill att det ska kännas som sommar året om i det lilla torpet plus att man ska bli glad när man kliver in i torpet. Faktiskt tror jag att med denna söta tapet kommer att få den känslan. En enda rulle kommer räcka lång då det är så lågt till tak samt inga stora ytor. Tapeten ska sättas upp till helgen. Sen har jag knåpat ihop en jersey kavaj i ett rostfärgat tyg som har legat i en kartong i säkert 10-15 år!!!!! Jag samlar tyger på hög och rätt va det är så kommer de till användning....... Gillar modellen som är lite romantiskt snitt på. Två stora svarta knappar och ett skärp finns även till om jag vill dra åt lite i midjan. Nu har jag bestämt mig för att ha stängt i butiken på måndagar för att få en egen dag ledig, behövs verkligen då jag jobbat sex dar i veckan under en längre period. Huvudet måste få vila lite från allt jobb det innebär att driva eget företag, som inte är en dans på rosor precis! Ursäkta att jag piper lite, men ibland kan även det mest roliga jobb kännas lite för mycket bara. Alla behöver vi nog svackor för att komma igen och se det positiva i jobbet. Saknar dock jobbarkompisar när jag driver butiken själv. Det sociala blir lidande för att man går in i sitt yrke så totalt. Nu hoppas jag kunna ta upp lite tappade kontakter i och med en ledig dag där jag kan göra vad jag vill. Kram alla bloggisar och tack för fin uppmuntran jag får av alla besökare till min butik Rut & Signe, ni är alla så härliga! 
Posted by Picasa

söndag 14 augusti 2011

Nu kör vi!

Japp, då är vi igång! Tog med mig dottern till torpet och startade upp målningsarbetet. Först ut är köket som har stått och förfallit under en längre tid. Färgen flagnar och mössen har haft fest i skåpen som blivit väldig snuskiga. Vi har städat som besatta och så nu är det rent i skåp och lådor. På en av bilderna där det svarta röret går upp har jag fotat väggen där den vänstra sidan är målad en gång och den högra hur gul den var innan, jösses...... Tak, spis, skåp och lådor målas vitt sen ska väggen antigen målas eller tapetseras. Har inte riktigt bestämt mig än. Ska ta en sväng till färgbutiken för att kika lite på tapet. Det går inte åt så mycket tapet så det kan vara roligt med lite mönster då jag antagligen inte kommer ha gardin i fönstret då det blir väldigt mörkt i köket. En stor skog på baksidan skuggar rejält och solen ligger på hel dagen på andra sidan. Ha en skön måndag alla bloggisar!
Posted by Picasa

onsdag 10 augusti 2011

Tillverkning

Godkväller i stugorna! Dagarna susar förbi och jag försöker hinna tillverka så mycket jag bara förmår av höstens kollektion. Dock är dagarna begränsade tidsmässigt och en sak är säker, det blir inte alltid som man har tänkt sig och jag kan vara glad om jag hinner 20 % av det jag planerat, suck. Men jag är ändå rätt nöjd med det som jag får till och det känns som det uppskattas då jag för det mesta säljer iväg det rätt fort. Formex närmar sig med stormsteg och jag funderar kring hur mycket som ska tas in till butiken, den är ju inte så stor ytmässigt så här får planeras noggrant så att det löper på bra fram till julen utan varken förmycket eller för litet. Lagom......... Har susat förbi torpet under kvällen med mängder av färgpytsar som lastas in i stugan för att till helgen starta upp renoveringen. Förmodar att jag har att göra en tid fram över men jag har bestämt mig för att ta det i lugn takt och inte rusa iväg, det ska vara roligt och inte tvunget att hålla på med förbättringsarbetet. Nu när sensommaren närmar sig och kvällarna blir allt mörkare så räcker det med att åka ut till torpet på veckoslutet för att spendera ett par timmar i det mysiga torpet och den härlig naturen kring knuten. Behöver fixat till staket så att inte Wippa sticker ut på vägen som löper alldeles intill huset. Det får bli ett prioriterings ämne. Ha det gott alla bloggisar! 
Posted by Picasa

söndag 7 augusti 2011

Sommartorpet!



Här kikat på ett sommarställe i veckan som jag och min man får möjlighet att hyra årsvis. Ett riktigt smultronställe från 1700-talets slut med kakelugn och gjutjärnsspisar i rummen. Har gått runt i trädgården och hittar gamla rosor och växter som blivit lite eftersatta då stället inte varit bebott under en längre tid. Det här ska bli hur härligt som helst att få förvalta en tid framöver. Får tillträde till torpet redan i veckan som kommer så då ska jag ut och botanisera i den förfallna trädgården och se över vad som behöver skötas om först. Huset är nog nymålat invändigt i rummen och även nya golv i furu. Köket är mindre mysigt men med lite färg och uppiffning kan det bli hur gulligt som helst. Ni kommer att få följa med mig på en resa framöver med insyn i hur jag inreder det gamla torpet och restaurerar det jag kan själv. Ha en skön vecka alla söta bloggisar och håll er uppdaterade här med vad som sker i lilla sommartorpet vart efter. 
Posted by Picasa


Några av er som följer min blogg sedan tidigare kommer kanske ihåg att jag för cirka ett år sedan sålde ett riktig mysigt ställe på landet för att bli storstadsbo. Vi trivs bra i vår lägenhet men denna sommar har känts mycket märklig då jag inte har haft mer än en balkong att tillgå för att njuta av solen. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men nu när möjligheten till att hyra ett sommartorp kommit känns det mycket lättare och jag ser fram emot att få tillbringa varma sommardagar på nya stället under årets varmare period. Det tar 20 min med bil att ta sig till torpet vilket möjliggör för många härliga besök dit. Bilden ovan visar den lilla boden från vårt tidigare ställe på landet där jag drev en liten butik, Almbyboden. Nu har jag istället en butik, Rut & Signe, i Nyköping som jag driver i samma stil med lantlig inredning, samt att jag utför sömnadsarbeten som t ex gardinsömnad och syr även kläder till den egna butiken. Till er som har vägarna förbi Nyköping är varmt välkomna in på ett besök i butiken för inspiration. 

tisdag 2 augusti 2011

Inspirationen svettas bort!

Posted by Picasa

Godmorgon! Idag blir det förmodligen extremt varmt i butiken. Det är svårt att få inspiration till att jobba sådana här underbara dagar. Underbara för er som vistas utomhus på en strand med solen stekande på huden. Själv står jag inomhus och svettas kopiösa mängder bara jag rör mig. Fläktar inte så mycket mellan fyra stenväggar precis. Men förhoppningsvis får jag idag lite nya varor från Affari och det brukar vara så kula att få göra ordning det nya som dyker upp. Veckorna har rullat på snabbt och nu till helgen infaller det " Festival " i Nyköping. Då kommer det att bli full fart med artister och marknader runt om i staden. Superroligt! Rean i butiken har sålt bra och är näst intill slut. Det återstår lite rea bland kläderna och där kan man fynda till 50% bland söta kläder. Själv tycker jag det är så roligt att fynda runt bland reoran och känna att man får mycket för pengarna. Höstens söta tunikor har redan börjat anlända och fyller på i butiken Rut & Signe. Ha en härlig sommardag idag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...